På sluttampen

Efter att jag blev klar med mössan och koftan i början av januari, så tog jag (under över alla under) fram ett UFO, närmare bestämt min Vitamin D. 

Jag började på den i slutet av juni, sen kom lite annat emellan, 2 koftor, en tröja, 3 mössor och ett par halvvantar har sett dagens ljus efter att Vitamin D hamnade i UFO-högen.

När jag tog fram den så hade jag gjort hela oket och en och en kvarts ärm. Nu är jag på sluttampen, jag ska bara plocka upp maskor längs framkanten och sticka några varv, sen är den också klar!

Om jag inte hade förlängt kroppen på den skulle det räckt med 3 härvor av garnet (Fleece Artist Merino 2/6), men de få meter jag har kvar på härva 3 kommer inte att räcka. Fast om jag inte hade förlängt den skulle jag förmodligen inte använt den, för den var alldeles för kort. Det skulle kunna bero på att min varvtäthet inte riktigt är som i mönstret, men koftan är inte jättelång i original heller.

Det är inte mycket att se just nu, bara en hög med lila, men nån bild ska väl det här inlägget ha, så var så god.

IMG_4195

Samtidigt som jag plockar upp och stickar kanten ska jag fundera på vad jag ska sticka sen. Ska det bli en randig sjal? Eller en lila kofta? Eller ett par sockar eller handledsvärmare av resten av koft-garnet?Eller ska jag ta tag i ytterligare ett UFO? Njae, det där sista är nog inte så troligt i alla fall, nu känner jag för nåt nytt!

2 Kommentarer

 1. Heidi
  18 januari, 2015

  Du har verkligen varit flitig med stickningen:) Det skall bli spännande att se hur koftan blir, och vad du stickar härnäst:)

  Svara
 2. Bondtösen
  19 januari, 2015

  Ska bli kul att se koftan när den är klar. Garnet är så himla fint! Och koftor kan man ju aldrig få för många av, så varför inte starta en till när denna är klar? 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top