Den blev stor

Det lönar sig att få inspirationssvackor ibland, då blir saker klara. Koftan från förra posten startade jag ungefär samtidigt som den här sjalen, och båda blev liggande när det var mörkt.

När jag nu har saknat inspiration (men inte sticklust) ett tag så har alltså först koftan, och nu sjalen blivit klara!

Mönster: Mahy

Garn: Navia Uno (som har legat länge i lagret).

Stickor: 5 mm.

IMG_4531

Mina projekt kan ligga till sig länge och väl under stickfasen, men när de väl är klara, då blir de inte liggande. Jag stickade klart sjalen sent i går kväll och nu har jag spänt ut den. Och den blev jättestor!

IMG_4532

Bordet är ca 180 cm långt, sjalen är bredare! Det blir en riktigt ordentlig sjal att svepa in mig i (lagom tills våren börjat komma, men det blir ju vinter igen).

Och inspiration kom tillbaka. Den fick lite hjälp på traven av två härvor Malabrigo Lace i färgen Holly Hock, som jag fick syn på i garnaffären häromdagen (ja, det är klart att de fick följa med hem!). Det garnet passar utmärkt till ett av tygerna jag köpte på Syfestivalen i höstas, det som jag tänkte ska bli en jacka. Eftersom garnet passar så bra så blir det en sjal till. 

20160325_101156_medium2

Lärdomen jag ska dra av detta, är antagligen att jag ska titta på (och köpa) rosa/lila garner när jag får inspirationssvackor.

3 Kommentarer

 1. Heidi
  25 mars, 2016

  Man lär så länge man lever, och att köpa mera garn kan aldrig vara fel:)
  blir det en kylig vår, behöver du inte vänta tills vintern kommer utan då kan den behövas för att svepa in dig i i väntan på värmen ute:)

  Svara
 2. Liisa
  25 mars, 2016

  snyggt! Och rosa/lila känns ju rätt när det gäller dig 😉

  Svara
 3. Helene
  26 mars, 2016

  Vilken vacker sjal!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top