Oj då

Det har visst gått nästan 2 månader sedan jag skrev sist. Inte för att jag haft mycket att skriva om, sedan Mahy-sjalen blev klar har jag bara stickat på en sjal till, i garnet som var med i förra posten.

IMG_4568

Den fick ligga några dagar innan jag orkade spänna ut den (mycket olikt mig, jag brukar fixa det nästan omedelbart), men nu är det i alla fall gjort.

IMG_4569

Nån efter-bild har jag inte lyckats ta ännu, det har regnat i ett par dagar, inte direkt foto-väder.

Mönstret är Ajourette av Hanna Maciejewska, fast modifierad. Jag har ändrat på ökningarna så att den blev mer symmetrisk (vem är förvånad, symmetrifreaket är igång igen!), och jag har gjort många fler varv, eftersom jag använt ett tunnare garn.

Garnet är Malabrigo lace i färgen Holly hock, och det gick åt 96 gram.

 

I förra veckan blev det ju varmt och skönt i ett par dagar, och jag fick lust att sticka nåt somrigt. Just somriga garner är det väldigt dåligt med här hemma, så jag har inte kommit igång med nåt, och nu har det blivit kallt igen.  Det betyder så klart att har väldigt svårt att bestämma mig för vad jag ska sticka på härnäst, så jag fick lite i mitt (numera väldigt lilla) UFO-lager och hittade en sjal till som legat i ungefär ett år. Vi får väl se om det blir fortsatt stickande på den eller inte.

IMG_4571

Just nu är det väldigt lite stickning i alla fall, jag råkade hitta ett frivolitets-projekt bland gömmorna och bestämde mig för att prova lite igen. Det är roligt, synd bara att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med det jag åstadkommer! Nåja, ibland kan man ju göra saker bara för att det är roligt också.

1 Kommentar

  1. Heidi
    17 maj, 2016

    Klart man måste kunna göra saker bara för att det är roligt:)
    Snygg färg på sjalen:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top