Vad hände med adventsprojekten?

Adventstiden är över och för mina adventsprojekt 2019 är statusen 2 färdiga, ett upprepat och ett som måste tänkas på.

1:a advent

Jag startade ett par Fugo Mittens… och (som jag skrev i ett tidigare inlägg) repade snart upp dem igen. Det var supersnyggt, men alldeles för tunt och sladdrigt (garnet är Malabrigo sock och Manduzana sock). Jag vill absolut ha just de färgerna, och eftersom jag inte har nåt liknande i något tjockare garn så hände inget mer med det projektet.

2:a advent

Adventsprojekt nummer 2 blev en Bits + Pieces barnmössa och den är klar. Jag använde ett av garnerna jag köpte för att använda till Sandy Chayat-tröjan (men där valde jag ju andra garner), Drops Delight och dessutom en rest av Lorna’s Laces Shepherd sock. Pga taskigt ljus syns det inte att det är rosa och lila, men man får ta de fototillfällen som finns, det blir ju aldrig ordentligt ljust nu.

3:e advent

Det tredje adventsprojektet blev Rooftop av Suvi Simola. Om ni tycker att den är rätt lik en sjal jag redan har så har ni rätt, men nu är det ju så att ränder, rosa och lila alltid är rätt, så den har sin plats i garderoben.
Här stickade jag med garn från Rät & Avig, inköpt på Syfestivalen i oktober.

4:e advent

Garnet till sjalen var nytt, men det här är g a m m a l t . Närmare bestämt 10 år gammalt. Det är tanken att det här ska bli en Bohus-kofta, Palmen röd. Den är normalt en tröja, men jag kan inte ha en tröja i ett garn med hälften angora, då får jag värmeslag. Därför har jag tänkt att göra det som en kofta/jacka och mitt garn-kit var ändrat för att få det att fungera, jag har tex fått mönster på en jacka istället för tröjan.

Och det skulle ha fungerat… om det nu inte vore för att modet har ändrats lite och man (och jag!) inte vill ha så vida ärmar som var populärt när mönstret skapades. Ärmvidden är enorm!

Vilket innebär att jag repat upp starten och har påbörjat en provlapp istället, så att jag kan räkna om lite (eller rätt mycket, kanske). Ja, det är klart att jag skulle gjort provlappen först, men jag använde ärmen som provlapp, och när jag nu inte tänkte sticka vidare på den så kändes det roligare att ha en lite mindre provlapp.

Det här kommer bli ett evighetsprojekt och jag kommer behöva lite annat att sticka på också, att sticka på 2,5 mm nån längre stund är inte aktuellt. Så det blir lite fler nya projekt, men de presenterar jag efter nyår.

4 Kommentarer

 1. Heidi
  30 december, 2019

  3 av fyra är bra jobbat:)

  Håller inte stora ärmar på att komma tillbaka? Oavsett så är det ju lika bra att räkna om dom till något du är mera bekväm i:)

  Svara
  1. Stickeralla
   30 december, 2019

   Det är möjligt 😉 Men så finns det stora och STORA ärmar… de här hörde till den senare kategorin, åtminstone i min värld.

   Svara
 2. Bondtösen
  30 december, 2019

  Tycker idén med adventsstickningar är himla kul! Bra jobbat med två klara av fyra möjliga ändå.

  Svara
  1. Stickeralla
   30 december, 2019

   Ja, visst är det en rolig idé? När jag såg danska Lykkefanten göra det förra året så hängde jag på, och det kändes inspirerande och kul, så jag fortsatte i år.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top