Slätt och fluffigt – 2 koftor

Det är som vanligt, tiden bara rinner iväg och det där med att blogga bara hamnar i skymundan… jaja, det är som det är med det, bättre sent än aldrig. Men nu finns det lite att skriva om, jag har t ex gjort klart 2 koftor sedan sist!

Lila kofta stickad i Sandnes Line

Den första är en sommarkofta, en repris på tidigare sommarkoftor – 2018 gjorde jag en cerise, 2019 blev det en grå och i år blev det en lila. Den är stickad i Sandnes Line (precis som de 2 andra), den här gången i färg 5052. Och det är samma mönster som på tidigare koftor också, dvs CustomFit. Stickat med stickor 4 mm.

Cerise fluff-kofta

Och fluff-koftan är också klar!

Cerise fluff-kofta sedd bakifrån
Cerise fluff-kofta och grå byxor

Jag måste säga att jag tycker det är snyggare med isydd ärm, på nedhasad ärm blir det en massa ”tyg” över lite överallt, men med det sagt; det här är är ett rosa moln! Lätt och fluffigt, och väldigt färgglatt (och jag gillar den, trots mina inledande invändningar). Jag tror att jag kommer att behöva sy i ett band på insidan av knappkanten, trots att knapparna inte är speciellt tunga så kan jag redan se en tendens till att koftan blir längre på den sidan.

Garnet är Drops Brushed Alpaca Silk i färg 9 och mönstret är, som vanligt, CustomFit. Även denna koftan är stickad med 4 mm stickor.

Nu hade det ju kunnat vara slut på cerise stickningar… men det är det ju såklart inte. 🙂 Det här blir INTE en kofta, det ska bli en kortare tröja som passar till klänning. Finns bara i mitt huvud än så länge, så jag har ingen bild på hur det ska bli.

Sous-sous då? Den vilar lite just nu, jag behöver tänka och ändra lite, och det har jag inte haft lust till. Men snart har jag semester, kanske tar jag tag i tänkandet då.

1 Kommentar

  1. Heidi
    5 juli, 2020

    Vilka fina koftor! Helt olika stilar, men väldigt klädsamma. Och dom passar verkligen med resten av dina kläder, så extra plus på att vara genomtänkt i ditt val av stickprojekt och färger där:)

    Ingen som har läst din blog ett tag tror ju att du skulle sluta med cerise projekt, spänningen ligger snarare i att läsa om vad för slags plagg det skall bli:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top