Sommarprojekt

Det har gått så där lång tid igen… och ju längre tiden går desto svårare är det att skriva. Var ska jag börja? Vilket projekt ska jag skriva om först? Ska jag ta allt på en gång? Jag vet fortfarande inte, men att börja är bättre än att bara skjuta upp det, så då börjar jag väl då.

Sjalen på bilden ovan blev klar igår.
Om man tänker efter riktigt ordentligt så kan man komma ihåg att det var väldigt varmt i juni. Det var till och med så varmt att det inte kändes särskilt skönt att sticka i ullgarn (och hur ofta händer det?). Jag hade en sån dag och eftersom jag nyligen repat upp en kvarts tröja i lingarn (den hamnade aldrig på bloggen och kommer inte göra det heller, den är nu ett minne blott) så hade jag inget somrigt att sticka på. Men i lagret fanns ett nystan Cotton Kings Sultan bomullsgarn som jag hittade på loppis i mars förra året och jag letade fram ett mönster och satte igång.

Jag tror inte jag kommer sticka i sånt här garn igen, det är skönt och blir bra, men det delar sig superlätt. Inte så konstigt kanske när det består av fyra trådar (2-trådiga) som inte är tvinnade med varandra.

Sen blev det ju inte så varmt, men sjalen var påbörjad, den var lätt att ta med sig på utflykter, och mönstret är enkelt och passar en semesterhjärna – det blev en färdig sjal, samma sommar.

Lite fakta:
Mönstret är Sunrise scarf och jag stickade på 3,75 mm. Garnet är som sagt Cotton Kings Sultan, i färgen Rhodolite.

Jag fyllde även på garnlagret (ordentligt) när jag besökte Manduzanas pop-up i slutet på juli. Det var en mycket trevlig dag, med stickning och prat med stickvänner och vädret samarbetade och bjöd på sol och lagom med värme.
Inte mindre än 7 härvor Manduzana sock följde med mig hem 🙂

Från vänster är färgerna Petrol (2 st), Blueberry splash, Pompadour, Padparadscha, Ingrid Marie och Big Wig. Planen var att använda de 4 till vänster i en sjal och de 3 till höger i en annan. Någon påpekade att de skulle kunna fungera som en bra fade, det såg jag inte själv förrän då. Kanske blir det som jag tänkte, kanske blir det nåt annat. Det ska få ligga till sig lite så att mina drömmar och planer får landa.

Jag har ju trots allt en hel del annat att jobba på, men det sparar jag på, om jag har lite saker att skriva om så kanske det blir av också.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  13 augusti, 2023

  Vilken fin sjal! Perfekt för svala augustikvällar:)

  Men att sticka i bomullsgarn som splittar sig är verkligen inte kul! Att det dessutom är helt stumt gör det inte bättre… Det är längesedan jag stickade i bomullsgarn, just för att det är så kämpigt jämfört med ullgarn/ullgarnsblandning. Men jag förstår att du föll för detta garn, för det är verkligen vackert att titta på! Och ditt val av mönster tar fram färgerna på ett fint sätt!

  Det är lätt att falla ur vanor som man gör sällan – som att blogga i ditt fall:) Jag har ingen lösning på hur du ska göra, mer än att tala om att jag uppskattar att läsa dina blogginlägg och se vad du stickar:)

  Svara
 2. Stickeralla
  13 augusti, 2023

  Bomullsgarn brukar vara kämpigt, men det här är faktiskt helt OK, mjukare och inte lika hårt för händerna.
  Kul att du uppskattar inläggen, jag får fundera på hur jag kan göra det till en vana 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top